शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali PDF in Hindi

शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali Hindi PDF Download

शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali Hindi PDF Download for free using the direct download link given at the bottom of this article.

शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali PDF Details
शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali
PDF Name शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali PDF
No. of Pages 7
PDF Size 0.14 MB
Language Hindi
Categoryहिन्दी | Hindi
Source www.harekrsna.de
Download LinkAvailable ✔
Downloads17
Tags:

शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali Hindi

नमस्कार मित्रों, आज इस लेख के माध्यम से हम आप सभी के लिए शिव 108 नामावली PDF / Shiv Namavali PDF in Hindi प्रदान करने जा रहे हैं। शिव सहस्त्रनामावली एक बहुत ही चमत्कारी एवं प्रभावशाली स्तोत्र है। हिन्दू धार्मिक ग्रन्थों में शिव सहस्त्रनामावली का अत्यधिक वर्णन मिलता है। यह दिव्य स्तोत्र भगवान शिव को समर्पित है। भगवान शिव देवों के देव महादेव कहलाते हैं।

इसीलिए सनातन हिन्दू धर्म में भगवान शिव को बहुत महत्वपूर्ण एवं शक्तिशाली भगवान माना जाता है। भगवान शिव को भोलेनाथ, शंकर, महादेव, त्रिकालदर्शी, सोमनाथ, मल्लिकार्जुन, महाकालेश्वर, ओंकारेश्वर, वैद्यनाथ, भीमाशंकर, रामेश्वर, नागेश्वर आदि जैसे अनेकों पवित्र नामों से पुकारा जाता है। श्री शिव सहस्त्रनामावली में भगवान शंकर के एक हज़ार आठ (1008) पवित्र नामों का संग्रह है।

इन नामों का जाप करके भगवान भोलेनाथ को शीघ्र ही प्रसन्न किया जा सकता है। माना जाता है कि भगवान शंकर को श्रावण मास अत्यधिक ही प्रिय है। इसीलिए इस मास में शिव जी को उनके भक्त अनेकों प्रकार से प्रसन्न करके मनचाहा वरदान प्राप्त करते हैं। अगर आप भी इस माह में भगवान शिव की विशेष कृपा प्राप्त करना चाहते हैं तो शिव सहस्त्रनामावली का श्रद्धापूर्वक जाप अवश्य करें।

शिव 108 नामावली PDF / Shiv Namavali in Hindi PDF

  • शिव

    ॐ शिवाय नमः

    Om Shivaya Namah

  • महेश्वर

    ॐ महेश्वराय नमः

    Om Maheshwaraya Namah

  • शंभवे

    ॐ शंभवे नमः

    Om Shambhave Namah

  • पिनाकिने

    ॐ पिनाकिने नमः

    Om Pinakine Namah

  • शशिशेखर

    ॐ शशिशेखराय नमः

    Om Shashishekharaya Namah.

  • वामदेवाय

    ॐ वामदेवाय नमः

    Om Vamadevaya Namah

  • विरूपाक्ष

    ॐ विरूपाक्षाय नमः

    Om Virupakshaya Namah

  • कपर्दी

    ॐ कपर्दिने नमः

    Om Kapardine Namah

  • नीललोहित

    ॐ नीललोहिताय नमः

    Om Nilalohitaya Namah

  • शंकर

    ॐ शंकराय नमः

    Om Shankaraya Namah

  • शूलपाणी

    ॐ शूलपाणये नमः

    Om Shulapanaye Namah

  • खटवांगी

    ॐ खट्वांगिने नमः

    Om Khatvangine Namah

  • विष्णुवल्लभ

    ॐ विष्णुवल्लभाय नमः

    Om Vishnuvallabhaya Namah

  • शिपिविष्ट

    ॐ शिपिविष्टाय नमः

    Om Shipivishtaya Namah

  • अंबिकानाथ

    ॐ अंबिकानाथाय नमः

    Om Ambikanathaya Namah

  • श्रीकण्ठ

    ॐ श्रीकण्ठाय नमः

    Om Shrikanthaya Namah

  • भक्तवत्सल

    ॐ भक्तवत्सलाय नमः

    Om Bhaktavatsalaya Namah

  • भव

    ॐ भवाय नमः

    Om Bhavaya Namah

  • शर्व

    ॐ शर्वाय नमः

    Om Sharvaya Namah

  • त्रिलोकेश

    ॐ त्रिलोकेशाय नमः

    Om Trilokeshaya Namah

  • शितिकण्ठ

    ॐ शितिकण्ठाय नमः

    Om Shitikanthaya Namah

  • शिवाप्रिय

    ॐ शिवा प्रियाय नमः

    Om Shiva Priyaya Namah

  • उग्र

    ॐ उग्राय नमः

    Om Ugraya Namah

  • कपाली

    ॐ कपालिने नमः

    Om Kapaline Namah

  • कामारी

    ॐ कामारये नमः

    Om Kamaraye Namah

  • अंधकारसुर सूदन

    ॐ अन्धकासुरसूदनाय नमः

    Om Andhakasurasudanaya Namah

  • गंगाधर

    ॐ गंगाधराय नमः

    Om Gangadharaya Namah

  • ललाटाक्ष

    ॐ ललाटाक्षाय नमः

    Om Lalatakshaya Namah

  • कालकाल

    ॐ कालकालाय नमः

    Om Kalakalaya Namah

  • कृपानिधि

    ॐ कृपानिधये नमः

    Om Kripanidhaye Namah

  • भीम

    ॐ भीमाय नमः

    Om Bhimaya Namah

  • परशुहस्त

    ॐ परशुहस्ताय नमः

    Om Parashuhastaya Namah

  • मृगपाणी

    ॐ मृगपाणये नमः

    Om Mrigapanaye Namah

  • जटाधर

    ॐ जटाधराय नमः

    Om Jatadharaya Namah

  • कैलाशवासी

    ॐ कैलाशवासिने नमः

    Om Kailashavasine Namah

  • कवची

    ॐ कवचिने नमः

    Om Kawachine Namah

  • कठोर

    ॐ कठोराय नमः

    Om Kathoraya Namah

  • त्रिपुरान्तक

    ॐ त्रिपुरान्तकाय नमः

    Om Tripurantakaya Namah

  • वृषांक

    ॐ वृषांकाय नमः

    Om Vrishankaya Namah

  • वृषभारूढ़

    ॐ वृषभारूढाय नमः

    Om Vrishabharudhaya Namah

  • भस्मोद्धूलितविग्रह

    ॐ भस्मोद्धूलितविग्रहाय नमः

    Om Bhasmodhulitavigrahaya Namah

  • सामप्रिय

    ॐ सामप्रियाय नमः

    Om Samapriyaya Namah

  • स्वरमयी

    ॐ स्वरमयाय नमः

    Om Swaramayaya Namah

  • त्रयीमूर्ति

    ॐ त्रयीमूर्तये नमः

    Om Trayimurtaye Namah

  • अनीश्वर

    ॐ अनीश्वराय नमः

    Om Anishwaraya Namah

  • सर्वज्ञ

    ॐ सर्वज्ञाय नमः

    Om Sarvajnaya Namah

  • परमात्मा

    ॐ परमात्मने नमः

    Om Paramatmane Namah

  • सोमसूर्याग्निलोचन

    ॐ सोमसूर्याग्निलोचनाय नमः

    Om Somasuryagnilochanaya Namah

  • हवि

    ॐ हविषे नमः

    Om Havishe Namah

  • यज्ञमय

    ॐ यज्ञमयाय नमः

    Om Yajnamayaya Namah

  • सोम

    ॐ सोमाय नमः

    Om Somaya Namah

  • पंचवक्त्र

    ॐ पंचवक्त्राय नमः

    Om Panchavaktraya Namah

  • सदाशिव

    ॐ सदाशिवाय नमः

    Om Sadashivaya Namah

  • विश्वेश्वर

    ॐ विश्वेश्वराय नमः

    Om Vishveshwaraya Namah

  • वीरभद्र

    ॐ वीरभद्राय नमः

    Om Virabhadraya Namah

  • गणनाथ

    ॐ गणनाथाय नमः

    Om Gananathaya Namah

  • प्रजापति

    ॐ प्रजापतये नमः

    Om Prajapataye Namah

  • हिरण्यरेता

    ॐ हिरण्यरेतसे नमः

    Om Hiranyaretase Namah

  • दुर्धर्ष

    ॐ दुर्धर्षाय नमः

    Om Durdharshaya Namah

  • गिरीश

    ॐ गिरीशाय नमः

    Om Girishaya Namah

  • गिरिश

    ॐ गिरिशाय नमः

    Om Girishaya Namah

  • अनघ

    ॐ अनघाय नमः

    Om Anaghaya Namah

  • भुजंगभूषण

    ॐ भुजंगभूषणाय नमः

    Om Bujangabhushanaya Namah

  • भर्ग

    ॐ भर्गाय नमः

    Om Bhargaya Namah

  • गिरिधन्वा

    ॐ गिरिधन्वने नमः

    Om Giridhanvane Namah

  • गिरिप्रिय

    ॐ गिरिप्रियाय नमः

    Om Giripriyaya Namah

  • कृत्तिवासा

    ॐ कृत्तिवाससे नमः

    Om krittivasase Namah

  • पुराराति

    ॐ पुरारातये नमः

    Om Purarataye Namah

  • भगवान्

    ॐ भगवते नमः

    Om Bhagawate Namah

  • प्रमथाधिप

    ॐ प्रमथाधिपाय नमः

    Om Pramathadhipaya Namah

  • मृत्युंजय

    ॐ मृत्युंजयाय नमः

    Om Mrityunjayaya Namah

  • सूक्ष्मतनु

    ॐ सूक्ष्मतनवे नमः

    Om Sukshmatanave Namah

  • जगद्व्यापी

    ॐ जगद्व्यापिने नमः

    Om Jagadvyapine Namah

  • जगद्गुरू

    ॐ जगद्गुरुवे नमः

    Om Jagadguruve Namah

  • व्योमकेश

    ॐ व्योमकेशाय नमः

    Om Vyomakeshaya Namah

  • महासेनजनक

    ॐ महासेनजनकाय नमः

    Om Mahasenajanakaya Namah

  • चारुविक्रम

    ॐ चारुविक्रमाय नमः

    Om Charuvikramaya Namah

  • रुद्र

    ॐ रुद्राय नमः

    Om Rudraya Namah

  • भूतपति

    ॐ भूतपतये नमः

    Om Bhutapataye Namah

  • स्थाणु

    ॐ स्थाणवे नमः

    Om Sthanave Namah

  • अहिर्बुध्न्य

    ॐ अहिर्बुध्न्याय नमः

    Om Ahirbudhnyaya Namah

  • दिगम्बर

    ॐ दिगंबराय नमः

    Om Digambaraya Namah

  • अष्टमूर्ति

    ॐ अष्टमूर्तये नमः

    Om Ashtamurtaye Namah

  • अनेकात्मा

    ॐ अनेकात्मने नमः

    Om Anekatmane Namah

  • सात्विक

    ॐ सात्विकाय नमः

    Om Satvikaya Namah

  • शुद्धविग्रह

    ॐ शुद्धविग्रहाय नमः

    Om Shuddhavigrahaya Namah.

  • शाश्वत

    ॐ शाश्वताय नमः

    Om Shashvataya Namah

  • खण्डपरशु

    ॐ खण्डपरशवे नमः

    Om Khandaparashave Namah

  • अज

    ॐ अजाय नमः

    Om Ajaya Namah

  • पाशविमोचन

    ॐ पाशविमोचकाय नमः

    Om Pashavimochakaya Namah

  • मृड

    ॐ मृडाय नमः

    Om Mridaya Namah

  • पशुपति

    ॐ पशुपतये नमः

    Om Pashupataye Namah

  • देव

    ॐ देवाय नमः

    Om Devaya Namah

  • महादेव

    ॐ महादेवाय नमः

    Om Mahadevaya Namah

  • अव्यय

    ॐ अव्ययाय नमः

    Om Avyayaya Namah

  • हरि

    ॐ हरये नमः

    Om Haraye Namah

  • भगनेत्रभिद्

    ॐ भगनेत्रभिदे नमः

    Om Bhaganetrabhide Namah

  • अव्यक्त

    ॐ अव्यक्ताय नमः

    Om Avyaktaya Namah

  • दक्षाध्वरहर

    ॐ दक्षाध्वरहराय नमः

    Om Dakshadhwaraharaya Namah

  • हर

    ॐ हराय नमः

    Om Haraya Namah

  • पूषदन्तभित्

    ॐ पूषदन्तभिदे नमः

    Om Pushadantabhide Namah

  • अव्यग्र

    ॐ अव्यग्राय नमः

    Om Avyagraya Namah

  • सहस्राक्ष

    ॐ सहस्राक्षाय नमः

    Om Sahasrakshaya Namah

  • सहस्रपाद

    ॐ सहस्रपदे नमः

    Om Sahasrapade Namah

  • अपवर्गप्रद

    ॐ अपवर्गप्रदाय नमः

    Om Apavargapradaya Namah

  • अनन्त

    ॐ अनन्ताय नमः

    Om Anantaya Namah

  • तारक

    ॐ तारकाय नमः

    Om Tarakaya Namah

  • परमेश्वर

    ॐ परमेश्वराय नमः.

    Om Parameshwaraya Namah

॥ इति श्रीशिवाष्टोत्तरशतनामावलिः सम्पूर्णा ॥

नीचे दिये गए लिंक पर क्लिक करके आप शिव 108 नामावली PDF / 108 Shiv Namavali in Hindi PDF को आसानी से डाउनलोड कर सकते हैं। 


शिव नामावली 108 नाम | Shiv Namavali PDF Download Link